Project Description

Verenigingen van eigenaren

Verenigingen van eigenaren

Op maat gemaakte concepten voor elke behoefte

verisure

De woningverzekering van de vereniging van eigenaren in Spanje maakt deel uit van de schadeverzekeringen en vormt een adequate verzekering om het gemeenschappelijk bezit passend te beschermen.
Iedereen die in Spanje woonruimte koopt die tot een groter complex behoort, treedt met de aankoop meestal toe tot de vereniging van eigenaren.

[[[["field46","equal_to","Ja"]],[["show_fields","field47"]],"and"],[[["field57","equal_to","Houd mij op de hoogte van nieuwe en opkomende producten en diensten."]],[["trigger_integration",null,null,"MailChimp"]],"and"]]
1 Step 1
2 Step 2
Details van het object
Type
Wat is de belangrijkste toepassing?
Zwembad / sportfaciliteiten
Garage
Moeten particuliere leidingen worden verzekerd?
Persoonlijke gegevens
Wilt u meer informatie verstrekken?
Privacybeleid
Er is op dit moment veel gaande in de verzekeringsbranche.
keyboard_arrow_leftvorige
Volgendekeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
De woningverzekering van de vereniging van eigenaren beschermt gemeenschappelijke eigendommen en idealiter het complete gebouw, d.w.z. gemeenschappelijke en ook privé gebruikte ruimtes.

Iedereen die in Spanje woonruimte koopt die tot een groter complex behoort, treedt met de aankoop meestal toe tot de vereniging van eigenaren. Deze neemt het beheer en onderhoud van het gemeenschappelijke eigendom op zich.

Wie tot een vereniging van eigenaren toetreedt, neemt automatisch deel aan de gezamenlijke verzekering en profiteert daardoor ook van de bescherming ervan. Dit is echter niet meteen duidelijk voor iedereen, dus bestaat het risico dat u zich onbedoeld dubbel verzekerd.

Vaak is er echter de meestal onjuiste overtuiging dat via de vereniging van eigenaren ook de eigen woonruimte wordt gedekt. Schade aan uw “privé-eigendom” wordt echter niet noodzakelijk gedekt door de verzekering van de vereniging van eigenaren. Dit schept de ongelukkige situatie dat vooral leidingwaterschade in de natte cellen onverzekerd blijft. Hiervoor moet elke eigenaar zijn eigen verzekering aanpassen.

In Spanje verzekert de vereniging van eigenaren vaak alleen de gemeenschappelijke ruimtes. Speciale eigendommen of privé-eigendommen zijn niet verzekerd.
Bij speciale eigendommen gaat het om de eigen woonruimtes. De buitenmuren, het dak, de verwarming- en de aanvoerleidingen evenals het perceel inclusief de groenvoorzieningen worden als gezamenlijk eigendom beschouwd.
Iberia Verzekeringsmakelaars verzekert altijd het gehele wooncomplex inclusief het privé-pand. Zo zijn er dus nooit hiaten in de bescherming voor de eigenaren.

Als een eigenaar zijn woning ook tegen gebouwschade verzekert, ontvangt hij ook een aansprakelijkheidsverzekering voor de huis- en perceeleigenaar. Hiermee worden bijvoorbeeld onderburen beschermd tegen waterschade door de bovenliggende woning.

Het is belangrijk om een adequaat verzekerd bedrag vast te stellen om onderverzekering te voorkomen (dat wil zeggen, het verzekerde bedrag is lager dan de verzekerde waarde).
Iberia Verzekeringsmakelaars helpt u graag bij het bepalen van de correcte bedragen.
Veel verenigingen van eigenaren bestaan in meerderheid uit expats, waardoor ook steeds meer expats de functie van de voorzitter (Spaans administrador) van de vereniging van eigenaren op zich nemen.
Iedereen die als voorzitter van de vereniging van eigenaren optreedt, kan ook kostbare verkeerde beslissingen nemen. Hij moet zelf opkomen voor de financiële schade. Het is daarom aan te bevelen de aansprakelijkheidsverzekering van de vereniging van eigenaren uit te breiden tot de voorzitters.

Iberia Verzekeringsmakelaars verzekert zonder uitzonderingen elke voorzitter automatisch en kosteloos mee.

 • Schade aan gebouwen
 • Brand, blikseminslag, overspanning, rook
 • Botsing of crash van een vliegtuig
 • Schade door natuurrampen zoals storm en hagel
 • Schade veroorzaakt door natuurkrachten, aardbevingen, overstromingen, etc.
 • Glasschade
 • Leidingwaterschade inclusief eigen waterleidingen, indien overeengekomen
 • Aansprakelijkheid van de vereniging van eigenaren
 • Aansprakelijkheid van de leden en de voorzitter

serviceplus, meer dan alleen standaard

Bij Iberia Verzekeringsmakelaars krijgen klanten Iberia Service+. Maar wat houdt dit in? Het is heel eenvoudig, onze klanten zijn heel belangrijk voor ons en daarom willen we hen via de standaardservice van de verzekeringen meer service bieden. Service waarvoor onze klanten niet extra hoeven te betalen en geen extra contract voor hoeven af te sluiten - gewoon onze service voor u.

 • Keuze van een verzekering bij meer dan 10 verschillende verzekeringsmaatschappijen
 • 24/7 hotline – gratis – in geheel Spanje